Trender inom plastikkirurgi

plastic-surgeryOrdet plastikkirurgi kanske får den som hör det att tänka på fettsugning, ansiktslyft eller bröstförstoring. Även om dessa ingrepp fortfarande är mycket populära, är plastikkirurgin idag så mycket mer. Metoder och tekniker har raffinerats och förfinats, och idag finns en mängd olika behandlingar tillgängliga.

Ögonlocksplastik och ansiktslyft är i topp av ingrepp människor väljer att göra. Att bli av med påsarna under ögonen kan ofta leda till att individen känner sig yngre och mår bättre psykiskt. Precis som med ansiktslyft går ögonlocksplastik ut på att ta bort överflödig hud och släta ut anletsdragen. Det finns idag flera olika nivåer på ingreppen. Vissa kan till och med utföras under lokalbedövning.

Bröstkirurgi kan lika ofta handla om att förminska en kvinnas bröst, som att förstora dem. Teknikerna för bröstkirurgi har utvecklats, och en kvinna som vill förstora sina bröst, kan idag välja mellan bröstförstoring med eller utan implantat. Bröstförminskning för män existerar även det och kallas gynekomasti.

Fettsugning ingår ofta som en del i ett ansiktslyft eller ett kroppsformande ingrepp. Många vill även bara ha hjälp att få en figur som de kan trivas med. Fettdepåer på buk, lår och andra ställen, kan vara svåra att få bort genom träning och diet. Här kan fettsugning vara till stor hjälp för människor.

Kroppsformande kirurgi handlar om att rätta till delar av kroppen som man är missnöjd med. Det kan röra sig om så kallat “gäddhäng” på överarmarna, celluliter på rumpa eller lår eller slapp och hängande hud på buken. Ett ingrepp som ökat rejält i popularitet de senaste åren är rumpförstoring, eller Brazilian Butt Lift, som det kallas. Det går helt enkelt ut på att förstora och göra rumpan mer kurvig.

Som synes finns det idag näst intill oändliga möjligheter för den som funderar på en plastikoperation. Ingreppen behöver inte vara så stora eller kosta enorma summor pengar heller.